Маски при силно изтощена коса | Косопад

Третиране на силно изтощена коса

Изтощената и слаба коса е особено податлива на косопад. Източниците на подобен проблем могат да бъдат много и най – разнообразни, но основните от тях са стресът, неправилното хранене, заболяване, обща преумора и отслабване на имунната система, бременност и раждане, злоупотреба с козметични процедури.

рецепти при косопад

Маска при косопад

Ако се появи косопад, не е необходимо да изпадате в паника. Добре е да се отиде на лекар, за да се установи причината. Ако тя не е болестно състояние няма нищо страшно и в повечето случаи народната медицина ще бъде напълно достатъчна, за да възвърнем естествената красота на косата си.

Предлагаме ви три рецепти за изтощена коса, които не само ще ви помогнат, но и ще ви предпазят от евентуална поява на косопад.

Розмарин и коприва при косопад заради изтощена коса

Сложете на котлона съд с половин литър вода и я кипнете. След това прибавете една супена лъжица коприва и една супена лъжица розмарин. Оставете да ври десет минути, след което свалете от огъня. Когато отварата изстине я прецедете и изплакнете предварително измитата с шампоан коса. Третирайте по този начин всеки ден, в продължение на поне един месец.

Маска за изтощена коса от мед, зехтин и яйце

Вземете три или четири лъжици мед, един жълтък и зехтин. Смесете всички съставки в купичка и ги разбъркайте до получаване на еднородна смес. След това втрийте внимателно, започвайки от корените по посока на върховете. Останете така около половин час и след това измийте с натурален шампоан. Тази маска против косопад правете един път в седмицата.

Пчелен прашец при косопад

Нужни са ви половин чаша майонеза и една чаена лъжичка пчелен прашец. Разбъркайте съставките добре и след това втрийте в основата на корените, след което разнесете по цялата коса. Оставете да подейства между пет и десет минути. Първо изплакнете с хладка вода, след което повторете още един път с шампоан. Тази маска за косопад правете един път на две седмици.

28. април 2013 17:10:34 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар