Рецепти с босилек срещу косопад | Косопад

Рецепти с босилек срещу косопад

Косопадът притеснява както мъжете, така и жените. Случва се най- често при смяната на сезоните. Но има много домашни средства, които ще ви помогнат да се справите с проблема.

босилек

Босилекът се смята за едно от най- полезните растения при косопад. Може да го използвате под формата на домашно приготвен лосион. Трябва ви само босилек и вода.

Съставки:

150 грама босилек
250 мл вода

Начин на приготвяне

За да приготвите този чудесен лосион за ежедневна употреба трябва само да сложите да заври 150- те грама босилек в 250 мл вода. Оставете да ври 5 минути. Спрете котлона и оставете да кисне половин час.

После прецедете и сложете отварата в спрей или пулверизатор. Използвайте това средство срещу косопад всеки ден,босилек1 като се масажирате леко. Ще видите, че заради редовната употреба, косата ви видимо ще стане по- здрава и така ще избегнете падането й.

Друга рецепта показва как да си направим шампоан от босилек и розмарин, също срещу косопад.

Съставки:

250 грама вода
Парче настърган неутрален сапун
1 с.л. сух розмарин
1 връзка пресен босилек

Начин на приготвяне:

Сложете водата в касерола на силен огън. Когато заври, го спрете, и добавете босилека и розмарина. Покрийте и оставете да престои 10 минути. Прецедете течността още докато е топла и добавете настъргания неутрален сапун.

Разбъркайте добре. После сложете в бутилка и вече имате икономичен продукт срещу косопад.

06. януари 2014 18:38:13 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар