5 съвета за правилна комуникация с фризьора | Косопад

5 съвета за правилна комуникация с фризьора

косопадКак да общувате с фризьора е въпрос от първостепенно значение за вашата коса. Всяко неразбирателство с тази загадъчна личност може да доведе до тежки последствия като липса на самочувствие, психологично напрежение и не на последно място косопад. Добрата комуникация между вас двамата решава огромна част от проблемите, кара ви накара да се чувствате уверена и привлекателна, вместо нещастна и несигурна. Прочетете следващите съвети.

Напишете си домашното

Преди да отидете във фризьорския салон задължително се подгответе добре, за да знаете какво точно искате. Ако се появите в уговорения час без ясен план в главата си, вероятно сами ще си създадете купища излишни неприятности. Разберете, че фризьорът очаква от вас да му кажете точно и ясно какво желаете, за да може да го реализира. Ако например му кажете да боядиса косата в червено и след това по средата на процедурата решите да смените цвета с кестеняво, това ще е сериозна предпоставка за изтощение на косъма и поява на косопад.

Обяснете желанието си с пълни подробности

Когато седнете на стола за фризура, няма нищо по – добро от това, да обясните какво точно искате. Забравете за момент клюките от квартала и изложете претенциите по възможно най – описателния начин: каква да бъде прическата, цвета, дължината и прочие.

Попитайте фризьора за неговото мнение

Коафьорите сами по себе си са един вид творци и от това следва, че би трябвало да имат усет към красивото. А съчетанието с теоретически и практически знания за косата отличава истинските професионалисти от масата. Така че, съвсем нелоша идея е да го попитате какво мисли и да потърсите съвета му, както и да попитате какво знае самият той на тема косопад.

Отмъщението на бръснаря

Тази фраза от жаргонния език е особено уместна, когато пред очите ви се изправи човек със съвсем неподходяща прическа. Независимо от причината, вие самите със сигурност не бихте искали да сте на неговото място. Ако не желаете да попаднете в лапите на отмъстителния фризьор бъдете мили и нежни, не забравяйте, че той също е човек и има чувства.

Крайният резултат

Един от основните начини за комуникация във фризьорския салон е да обясните какво точно очаквате да се получи като краен резултат. Ако не можете да се изразите достатъчно добре с думи, то изтеглете прическата която искате от интернет, разпечатайте я и я покажете на коафьора. Все пак една снимка казва повече от хиляди думи, нали?

10. октомври 2013 21:07:24 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар