5 съвета за здрава коса през зимата | Косопад

5 съвета за здрава коса през зимата

kosa-zima

През зимата косата ни е подложена на агресивното влияние на студа, снега, мъглата.Обикновено заради разликите в температурите, косата ни е щръкнала нагоре, заради статичното електричество, и е невъзможно да я срешем.

Ето 5 много полезни съвета как да запазим косата си красива и през зимата:

1. Избягвайте ежедневното миене на косата. Правете го през ден. Статичното електричество се появява, когато косъма е много порест и не успява да задържи влагата.

2. Не измивайте изцяло балсама или маслата, които използвате, тъй като те действат като предпазен слой срещу топлината. През студените месеци, употребата на уреди като сешоар и преса, е особено вредна. Използвайте продукт, подходящ за вашата коса, който да я предпазва.

kosa-zima-2

3. Оставяйте мократа косата  да съхне по естествен начин, преди да я разрешете или да я оформите с пресата. С колкото по- малко горещ въздух я обработвате, по- добре ще поема овлажняващите елементи от шампоана и балсама.

4. През зимния сезон се старайте да ходите поне един пък в месеца във фризьорския салон за хидратираща маска. Така косата ви ще е здрава и блестяща през целия сезон.

Ако нямате възможност да си го позволите, направете следното: купете си крем за разресване. Разделете косата на кичури, нанесете малко от крема на дланта си и нанесете. Изчакайте пет минути. Раздвижете косата, така че да изглежда естествено. Така косата ви ще е хидратирана и винаги ще изглежда сресана.

5. Заради студа и вятъра, косата ни е постоянно наелекризирана. Затова, си купете продукт срещу фриз на косата. Измийте косата, подсушете добре с кърпа и нанесете на продукта. После се срешете с четка, така че косата ви да изглежда добре.

17. декември 2016 16:26:41 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар