6 растителни масла срещу косопад и за растеж на косата | Косопад

6 растителни масла срещу косопад и за растеж на косата

kosa-sastavka

Когато косата спре да расте или е станала тънка, къса се лесно и няма блясък, е явно, че има някакъв проблем. Има много фактори, които влошават състоянието на косата. Сред най- честите са: неправилно хранене, стрес, лошо оросяване, увреждане на порите и др.

Един от естествените и евтини начини да се стимулираме растежа на косата, е като използваме натурални растителни масла. Ето кои са най- подходящите:

1. Кокосово масло
Едно от най- използваните масла за косата е кокосовото масло. Неговите свойства са известно още от античността, когато се е използвало за почистване, предпазване и подхранване на косата. Веществата, които се съдържат в кокосовото масло, подхранват клетъчната мембрана на косъма.
По този начин предпазваме косата от загуба на протеини и помага за възстановяването на естествените натурални масла, които губим ежедневно.
2. Зехтин
Още едно много ценно за косата масло. Зехтинът е богат на антиоксиданти, помага за нормалния растеж на косата, освобождава кожата от свободните радикали и осигурява хранителни вещества на космените фоликули и на скалпа.

kokosovo-maslo-
3. Рициново масло
Много е ефикасно при косопад. Това масло е богато на рицинова киселина и на омега- 9 мастни киселини. Стимулира растежа на косата, има противогъбично и антибактериално свойство, което предпазва косата от инфекции.
Омега- 9 мазнините действат много омекотяващо, хидратират и подхранват косата, като я правят силна, блестяща и гъста.
4. Лавандулово масло
Използва при третиране на алопеция ареата. Свойствата на лавандуловото масло помагат за растежа на косата. Освен това, е мощен антисептик. Действа антигъбично.
5. Бадемово масло
Свойствата му са да предпазва и хидратира косата. Предпазва и стимулира космените фоликули, като ги прави здрави и по- малко податливи на наранявания. Бадемовото масло е много ефикасно за третирате на себореен дерматит.
Ако обаче имате алергия към ядките, не използвайте маслото, защото ще раздразни кожата ви.
6. Масло от розмарин
Мощно средство, което стимулира растежа на косата. Помага за разтварянето на кръвоносните съдове и стимулира клетъчното делене. Активира космените фоликули да произвеждат нови косми.
Помага срещу бактерии и гъбички. Спира косопада и забавя побеляването на косата. Помага срещу пърхот. Хидратира сухия и лющещ се скалп.

14. декември 2016 13:19:21 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар