Помага ли биотинът при косопад | Косопад

Помага ли биотинът при косопад

Биотинът се среща в много малки количества в природата. Учените разкриват, че е полезен за растежа и здравето на косата. Биотинът често се препоръчва на хора, които страдат от косопад или косата им е много чуплива.

биотин

Сила

Основната причина, която прави биотинът в добра добавка за косата, е свойството му да заздравява косъма от корена до върха. Когато го използвайте редовно, косата ви няма да е склонна към чупене или цъфтеж на връхчетата.

Освен че заздравява косата, биотинът помага за по- бързия растеж, тъй като една от причините за бавния растеж ебиотин1 наранената коса. Здравата коса, подсилена с биотин, расте по- бързо и по- здрава.

Естествени източници на биотин

Сред тях са яйцата, червеното месо и бананите. Въпреки това, биотинът не се среща много в природата и се среща само в малки количества. Въпреки че храната не го съдържа в достатъчно количество, може да го приемате на добавки.

Биотинът е продукт за косата

Макар и по- малко ефективен, биотинът се съдържа в шампоаните за заздравяване на косата. Смята се, че наличието му в тези продукти помага за възстановяване на увредената коса.

21. декември 2013 19:30:22 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар