Как възниква косападът и оплешивяването | Косопад

Как възниква косападът и оплешивяването

оплешивяванеОплешивяването не е просто обикновен косопад. Затова, ако не вземете мерки, не е изключено да оплешивеете напълно. Когато процесът е в напреднала форма, става невъзможно да бъде спрян.

Първата фаза на оплешивяването е, когато започнете да губите коса около слепоочията или пък челото. Главния виновник за цялото това нещо е хормона тестостерон, защото той оказва огромно влияние на косъма. Ако метаболизма му не е добър, се предизвиква появата на дехидротестостерон – той се натрупва в големи количества и оказва влияние на главичката на отделния косъм. Вследствие от това той пада. Жените, които имат в излишък от този хормон също са застрашени от оплешивяване.

Ако проблемът е възникнал заради някакъв вид стрес, медикаментозно предозиране, липса на витамини и т.н. някои козметични продукти биха могли да помогнат. Възможно е да възникне оплешивяване и заради автоимунно заболяване (Алопеция ареата), по време на което вашата имунна система се опитва да атакува фоликулите на косъма. Това нещо не е заразно, ала лошото е, че косопада може да се разпространи освен върху главата и върху други части от вашето тяло. Симптоми за това заболяване са едно или няколко петна върху тялото.алопеция реата Засяга предимно младите хора и не е толкова страшно.

Дифузният ефлувиум също е свързан със смущения в метаболизма, стрес, употребата на някои видове лекарства, хормонални проблеми. Тук говорим за изтъняване на косата и увеличен косопад. Ако предприемете навреме нужните мерки, до няколко месеца окапването на косата спира.

Ако се подлагате на химиотерапия, на различни фризьорски процедури с различни силни препарати, непрекъснато носене на шапка, това също може да е предпоставка за оплешивяване. Но пък хубавото е, че много по – лесно ще се отървете от него за разлика от това, което се предава по генетичен път.

Гнездово оплешивяване. ВИЖ ВИДЕОТО:

28. октомври 2013 15:03:15 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар