Вярно ли е, че късата коса пада по- малко?

Косопадът е световен проблем, около който има много теории, спекулации и градски легенди. Много често масовото мнение на хората няма нищо общо с реалността, тъй като няма никакви научни доказателства.

kosopad-dalga-kosa

Това се отнася и до въпроса за дължината на косата и връзката й с косопада. Често сме чували, че хората с дълга коса, по- често страдат от косопад. Но това, че много хора мислят това, не го прави истина.

Когато си подстригваме косата, премахване частите, които най- дълго време са били изложени на външни фактори. А това, което остава на главата ни, е най- запазената коса. Това създава впечатлението, че косата е по- здрава, когато се подстриже, но не е така.

Косопадът е процес, който възниква в космения корен. Този процес е обусловен от вътрешни фактори, които могат да са kosopad-savetiгенетични, хормонално объркване, хранене, стрес и др. Затова, дължината на косата не влияе на проблема с косопада.

Въпреки това, има недиректна връзка между дългата коса и загубата й. Хората с дълга коса често се хващат на опашки, плитки и пр прически. Този тип захващане на косата, обаче може да причини косопад заради отскубване, ако се прави всекидневно.

Този тип прически не са полезни за здравето на космените корени, защото опъват косата постоянно. Може да възникне възпаление на космения фоликул , което влошана състоянието на косата.

В заключение, не се притеснявайте за дължината на косата – тя няма да ви причини косопад.

14. април 2014 13:54:22 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар