Причинява ли себорейният дерматит косопад?

Ако имате себореен дерматит или познавате някой, който го има, ще научите доста интересни подробности от статията.

seboreen-dermatit

Въпреки че себорейният дерматит може да се появи по всяка част на тялото – дали по лицето (по клепачите, ушите, носа), или по други части, тук ще се съсредоточим върху себорейният дерматит в зоната на скалпа. Тази част съдържа много космените фоликули с големи размери, а също и повече мастни жлези.

Себорейният дерматит е чест кожен проблем. Симптомите се контролират с подходящите средства. Редуват се активни и неактивни периоди.

Много хора обаче се питат дали може да причини косопад. Отговорът е не. Себорейният дерматит се характеризира с възпаление, сърбеж, лющене, голяма мастна секреция, kosopad-ot-stresзачервяване на кожата. Но не провокира косопад. Но не се колебайте бързо да се справите с проблема, защото е много неприятно.

Дерматитът има почти същите характеристики на пърхота. Единствената разлика е, че при дерматитът има възпаление на кожата, а при пърхота – не.

Какви са причините? Не са известни, но има и наследствен елемент. Външни фактори като стрес, мазна кожа и екстремен климат могат да го влошат.

Що се отнася до пола, при мъжете себорейният дерматит се среща по- често, особено, когато е студено и при сух климат.

12. април 2014 17:20:15 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар