Косопадът – тема табу за жените

kosopad-jeni

Жените са ежедневни бойци: ходят на работа, грижат се за децата, за дома, намират време и за социални контакти. Натрупването на стрес, травматичен шок или друг тип хормонални промени, могат да утежнят някои проблеми, сред които и косопадът.

Съвременният начин на живот е коренно различен от този преди 100 години. Към отделния индивид има много повече изисквания, дори и към външния му вид. Това може да причини редица проблеми като стрес, преумора, тревога, които се отразяват негативно на здравето ни, в това число и на косата.

Косопадът в повечето случаи се дължи на комплексни причини. Има проблеми от хормонален характер, които водят до косопад. Например, менопаузата, контрацептивите, бременност, раждане и пр.

kosopad-mitove

Може да се дължи на неправилно хранене, в това число и прекалено строга диета. Ако приемате балансирана и здравословна храна, няма как да ви се появи обилен косопад.

Не подценявайте и психологическите причини. Трудни житейски моменти, негативни емоции.

Грижите за косата също могат да причинят косопад, ако не се изпълняват правилно: преса, сешоар, боя и пр.

Раздразнителност, ниско самочувствие и срам

Косата е символ на женската красота. Здравата, дълга и блестяща коса е признак за здраве. Според последните проучвания обаче, 1 от всяка 3 жени в Европа има косопад или изтъняване на косата. Такъв тип естетически проблем често предизвиква депресивни състояние, които влияят значително на начина ни на живот и дори на социалните ни контакти.

06. юли 2015 19:06:14 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 4 коментари