Китайски билки срещу косопад | Косопад

Китайски билки при косопад

Традиционни билки от Китай при косопад

Polygonum-Multiflorum

Polygonum Multiflorum – Многоцветно пипериче

От векове в Китай използват алтернативната медицина като сигурно средство при косопад. Билки, акупунктура, акупресура и Арюведа са тайните оръжия на китайците за превенция и лечение при загуба на коса, както и за възстановяване естествения цвят на косъма.

Както е известно, за поява на косопад има огромен брой причини: генетична предразположеност, хоромнални проблеми, различни болести и други. Липсата на кръвна циркулация в скалпа и недостига на витамини също играят основна роля за здравето на косата, както и употребата на различни лекарствени средства.

Билколечение при косопад

Някои билки помагат за балансиране състоянието на тялото и се използват за лечение на косопад. В Китай обичайно се смята, че първите стъпки за възстановяване на косата е повишаване качеството на кръвта и засилване кръвообращението в скалпа.

Ключът към ограничаване на проблема и възстановяване на космените фоликули е ранната интервенция, а физическото билколечение на косопад може да продължи от три до дванадесет месеца, в някои случаи и повече. Това се определя преди всичко от продължителността на заболяването, сериозността на проблема, общата кондиция и начина на живот.

Някои лековити треви от Китай са особено популярни в борбата срещу косопад и често се използват дори и в традиционната медицина. Представяме на вашето внимание някои от най – известните китайски билки против косопад.

Многоцветно пипериче / Polygonum Multiflorum / Fo – Ti

За най – добро естествено средство при косопад в Китай се смяна билката Fo-Ti (латински Polygonum Multiflorum). Тя е доказвала ефективността си в продължение на стотици години и не само спомага за възстановяване на косата, но и за възвръщане естествения цвят на косъма при посивяване заради напредване на възрастта или поради друга причина. Fo-Ti укрепва косата, пречиства кръвта и подмладява организма.

Чудната гъба на безсмъртието Рейши

Смятана от мнозина за вълшебен дар от природата, гъбата Рейши е едно от най – силните природни средства срещу косопад. В традиционната китайска медицина се използва за прочистване на кръвта и подмладяване на организма, като лек при заболявания на имунната система.

Ligustrum lucidum / Nu Shen Zi

Тази билка също е чудесно средство против косопад, защото има свойството да подобрява кръвообращението на скалпа, работата на бъбреците и черния дроб. В Китай се смята, че Nu Shen Zi спомага за дълъг живот и действа на имунната система като силен тоник.

Schisandra Chinensis

Schisandra Chinensis – Китайски лимон

Китайски лимон / Schisandra Chinensis

Китайският лимон е добре познато лекарство, което се използва за подхранване на косъма и лечение на косопад. Той е един от най – широко използваните естествени продукти за възстановяване на космите, тонизиране на скалпа и цялото тяло.

Когато конвенционалните методи за лечение на косопад не помагат, традиционната китайска медицина предлага доста възможности, които могат да бъдат полезни до голяма степен. Задължително трябва да отбележим, че някои от тези китайски билки могат да предизвикат странични ефекти и трябва да се прилагат само под наблюдение.

16. май 2013 17:39:51 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар