Грижи за косата след раждането

По време на бременността, жената остава приятно изненадана от състоянието на косата си – по- блестяща, по- силна, по- гъста. Но това се дължи на хормоналните промени. Но до 12 седмици след раждането, косата се връща към нормалното си състояние и започва да пада.

kosopad-rajdane

Косата ви ще изглежда по- тънка и по- слаба. Косопадът е по- обилен, защото в продължение на месеци го е нямало. Косата трябва да се възстанови до 6 месеца. Ако това не се случи, обърнете се към дерматолог.

Съвети:

Поддържайте нивата на желязото. След раждане е нормално нивата на желязото да са ниски, така че лекарят ви вероятно ще ви посъветва да взимате. Трябва да го взимате сутрин заедно с портокалов сок, защото витамин С помага за усвояването на минерала. Козето мляко също подобрява нивата на желязо в кръвта.

Храни, богати на желязо

Храни, богати на желязо

Витамини. Яжте храни, богати на витамини В, като риба, пълнозърнести зърнени, пилешко, също богати на витамини А и С, които се срещат в цитрусите и листните зеленчуци, както и такива, които съдържат калций и йод.

Козметика. Има различни видове козметика, която помага срещу косопада, като най- добрият представител е лосионът „Ефект- 2“.

Грижи. Няма да имате много време за косата, така че сега е момента да се решите на по- модерна прическа за сметка на дължината на косата. Избягвайте и прекалено агресивните към косата процедури като преса, сешоар, боя и пр.

26. юли 2014 19:30:37 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар