Как да накараме косата да расте

Дори да не забелязвате, косата постоянно се обновява. Затова трябва да е здрава, за да расте балансирано. Трябва да приемате вещества и витамини, които подпомагат процеса. Може да са храни, богати на протеини, като риба, яйца и месо.

kosa-luk

Има домашни рецепти, както и козметични продукти, които ускоряват растежа на косата. Но косъмът расте не повече от 1, 5 см до 3 см на месец.

Нека разгледаме някои полезни съвети за растежа на косата:

– Плакнете косата със студена вода, за да се запазят естествените мазнини на косъма. Масажирайте добре скалпа, когато нанасяте шампоан и балсам.

– Често я решете. Четката трябва да е с нежни зъби, най- добре от естествен косъм. Така стимулирате производството на мазнини, които смазват скалпа и косата.

kosopad-samochuvstvie

– Не прекалявайте с пресата. Вярно е, че в днешно време е трудно да избегнем пресата и сешоара. Гледайте обаче да не е прекалено често. Използвайте ги на ниска температура. Също така, не и когато косата е косата е мокра или влажна. Въпреки че има преси за влажна косата, все пак не ги използвайте.

– Избягвайте стреса. Стресът е навсякъде около нас: на работа, в училище, в университета, и пр. Трябва да неутрализирате стреса навреме, защото ако го подминавате, накрая ще имате сериозни проблеми. Стресът и напрежението често причиняват косопад, отслабване и изтощаване на косата

– Подстригване на връхчетата. Когато са цъфнали, затрудняват растежа, така че ги подстригвайте периодично.

20. юли 2014 17:56:41 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар