Ако боледувате, косата също страда | Косопад

Ако боледувате, косата също страда

kosopad-zdrave

Връзката между здравословното състояние и косата е по- голяма, отколкото повечето хора си мислят. Затова нека разгледаме по- дълбоко проблема колко е чувствителна косата към всичко, което преживяваме и ни се случва.

Когато тялото ни боледува, това се отразява на състоянието на косата ни, тя също страда и се влошава, много често и умира. Когато сме стресирани, косата ни също го издава.

Косопадът, причинен от различни хормонални изменения, включително и наследственост, е сред най- честите причиниkosopad-merki за загубата на коса. Но има и много други причинители.

Сред тях са и някои често срещани заболявания. Един от първите симптоми е значителна загуба на коса.

Треската и високата температура, например, водят до косопад. Тези състояния засягат космения корен, като се стига до значителна загуба на коса. Един ежедневен пример за въздействието на високата температура върху косата е ежедневната употреба на топлинни уреди като сешоар и преса.

Друг симптом, който води до косопад, е анемията, която може да появи при жени с обилен цикъл, а при мъжете заради хемороиди. Ако не вземем мерки срещу дефицита на желязо, можем да загубим значителна част от косата си.

26. април 2014 18:41:26 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар