Как да се спасим от косопад с 9 здравословни стъпки | Косопад

9 начина да избегнем косопада

Здравословният начин на живот и храна  са сред основните фактори, които могат да ви спасят от косопад.  Освен това, има редица естествени лекове, с които може да си послужите при първите признаци на оплешивяване. С предложените от нас девет точки значително намалявате възможността за косопад:

Повече протеини. Протеините участват в изграждането на тъканите, включително и на косата. Най- подходящите храни, от които може да си го набавите са – нетлъсто месо, ядки, бобови растения, зърнени култури. Колкото повече протеини приемате, толкова по- здрава става косата ви.kosa3

Витамини В- комплекс. Те са изключително полезни и необходими на организма, а някои от тях са пряко свързани със здравето на косата.

Внимавайте с хормоните. Хормоналният дисбаланс е сред основните причинители на косопад. Ако подозирате, че имате проблеми с хормоните, направете си изследвания и започнете да взимате техни заместители.

Приемайте Витамин А. Можете да си го набавяте от зеленчуците със зелени листа, яйцата  и морковите. Изключително полезен е за косата.

Вода. Трябва да пиете на ден поне 2 литра вода. Не само помага за пречистването на тялото от токсини, отслабването, кожата, но и за косата.

Спрете цигарите. Пушенето намалява притока на кръв към кожата на главата.

Билки. Те са сред естествените лекове срещу косопад, помагат и за заздравяването на косъма. Препоръчват се, например, лавандула, мащерка, розмарин. Можете да ги втривате в скалпа под формата на масла след баня.

Витамин Е. Спомага за кръвоснабдяването на скалпа, както и за растежа на косъма.

Ароматерапия. Може да използвате различни видове етерични масла за масаж.

 

13. юли 2013 17:24:38 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар