8 правила срещу косопад

Много хора се оплакват от оплешивяване, и колко трудно се лекува то. Преди обаче да се е стигнало до това може да спазвате някои правила, за да го избегнете.

kosopad-pri-muje

1. Хранете се здравословно – освен, че оплешивяването най – често е генетично, то може да бъде предизвикано и от липсата на витамини. Затова не лишавайте организма си от нищо, а вместо мазното и сладкото, яжте повече плодове и зеленчуци. Ще ви се отразят добре.

2. Приемайте храни, богати на протеини – те са един от най – важните елементи, нужни на човешкото тяло, за да функционира добре. Ако сте вегетарианци, то тогава заменете месото с боб, ядки, зърнени култури. Ако пък не сте – наблегнете на пилешко и риба.

3. Заложете на B – комплекс – витамин B е много полезен. Особено B3 увеличава движението на кръвта в посока на към скалпа. Пийте го и във формата на хапчета, добавете и продуктите, които го съдържат към менюто си.kosopad

4. Следете хормоните си, а ако нещо с тях не е наред – вземете мерки докато е време.

5. Пийте много вода, и не забравяйте, че косъмът е изграден предимно от вода.

6. Не пушете – пушенето затруднява притока на кръвта

7. Билки – розмарин, лавандула са доказани и изпитани във времето средства като най – добър лек за справяне с оплешивяването. Втривайте масла от тях в корените на косата с масажни движения, пийте чай.

8. Витамин Е също е добър съюзник – благодарение на него кръвоносните съдове ще станат повече и по – силни, вследствие на което ще се сдобиете с нова коса.

09. април 2014 21:24:20 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар