6 стъпки срещу косопада | Косопад

6 стъпки срещу косопада

Косопадът е нормално явление както при мъжете, така и при жените, но все пак мразим да виждаме как косата ни остава по дрехите, четката и възглавницата.

диета

При някои хора косопадът се дължи само на смяната на сезоните, докато при други е постоянно. Затова ви предлагаме няколко ефективна съвета как да избегнете косопада:

1 . Общи грижи за косата. Избягвайте къпането с много топла вода, тъй като отваря порите и ако косата е по- тънка, пада. Решете се нежно и внимателно с четката, а не грубо. Ако косата ви е дълга, не я дръжте дълго време вързана. Ако е възможно, избягвайте боядисването на косата, тъй като много уврежда.

2 . Избягвайте джънк фуд – от типа чипс, хамбургери, бонбони, сладкиши и др. подобни. За да е здрава косата ви, трябва да се храните здравословно и да спортувате. Включете  храни, богати на протеини като овес, ориз, зърнени храни, бобови, месо. Много е важно да пиете вода – не само ще поддържа кожата ви, но и ще направи корените по- здрави. Строгите диети могат да се отразят лошо на косата ви, затова се хранете балансирано.

3 . Масаж на косата. Масажът с етерично масло е добър начин да подхранвате косата. Нанесете го по кожата на косопад45главата с масажиращи движения. Може да използвате зехтин, бадемово масло или кокосово масло.

4 . Преборете стреса. Стресът засяга цялото тяло и косата не е изключение. Трябва да се успокоите, да спите достатъчно и да спортувате. Правенето на упражнения не е полезно само срещу стреса, но се отразява положително и на цялото ви тяло. Отделете време за почивка и медитация.

5 . Вземете добавки. Ако няма какво друго на направите, консултирайте се с лекар за подходящи витамини и минерали.

6 . Водете здравословен начин на живот. Стремете се да водите здравословен начин на живот. Хубава храна, спорт и почивка не само ще намалят стреса, но и ще ви направят доста по- здрави и красиви.

29. януари 2014 11:09:12 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар