Как да лекуваме 6- те най- чести причинители на косопад | Косопад

Шест причини за косопад и тяхното лечение

Косопадът е широкоразпространен проблем, който обаче се отразява индивидуално на всеки човек. Падането на косата може да се дължи на различни причини. Съществуват няколко основни групи, в зависимост от причинителя:

Стрес. Има изключително силно въздействие върху състоянието на косата като води до падането й. Обикновено минават 2-3 месеца, докато започне капането й. Причината е, че при стрес, надбъбречните жлези усилват дейността си и това води до завишено производство на тестостерон и норадреналин, които предизвикват косопад. Ако това е вашият случай, идете на лекар, за да ви предпишат витамини и минерали, които да ви помогнат. В по- крайни случай, се налага и психотерапия.kosopad3

Болести на щитовидната жлеза. Причиняват силен косопад. За да се излекувате, трябва да минете на хормонална терапия.

Бременност: По време на бременността тялото отделя естроген повече от обикновено, което прави косата особено красива и здрава. След раждането обаче, нивата му се нормализират и настъпва капане на косата. За да се справите с проблема, трябва да приемате витамин В6, желязо, магнезий и калций.

Климакс. При менопаузата намалява отделянето на женски хормони, а се засилва синтеза на мъжки, които водят до косопад. Освен това, климаксът представлява огромен стрес за жените. Лечението е хормонално.

Преобладаване на мъжки хормони. Когато тялото произвежда повече мъжки хормони, това предизвиква косопад и дори оплешивяване при жените.

Автоагресия. Тялото се отнася към косата като към чуждо тяло. Това предизвиква косопад, като се образуват кръгове. В такъв случай се консултирайте с имунолог.

16. юли 2013 16:59:15 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар