Почистване на косата от мъртвите косми срещу косопад | Косопад

Как да се отървете от мъртвите косми

Косата е едно от нещата, които правят хората красиви и сексапилни. Поради тази причина, всички ние трябва да полагаме ежедневни грижи за нейното състояние, за да я предпазим от косопад.

Представете си какво би станало, ако някоя известна красавица получи косопад и оплешивее? Само след няколко дни тълпите от почитатели ще изчезнат, а 99 % от приятелите ще се правят, че не я познават и никога не са я виждали. Дори да е облечена с най – скъпите дрехи на света и издокарана по последна мода.

Едно от важните условия за предпазване от косопад е честото почистване на косата от мъртвите косми и редовно филиране на нацъфтелите краища. Това не само ще ви направи по – красиви, но и ще позволи на кожата да се чувства добре, ще засили кръвообращението и транспортацията на хранителни вещества към фоликулите.

Причини за умиране на космите

Косменият цикъл

Както всяко нещо на този свят, космите също имат свой собствен живот. Раждат се, живеят и умират, а в медицината тези фази се наричат анаген, телоген и катаген. Обичайно, животът на един косъм продължава между 2 и 6 години, като това пряко зависи от цялостното здравословно състояние. Ако в един момент най – много косми изпаднат във фаза на катаген, тогава със сигурност ще се наблюдава и косопад.

Други причинители на косопад

Различните болестни състояния също могат да предизвикат косопад. Също така, твърде много косми умират и при правенето на козметични процедури за коса като боядисване или къдрене с химически препарати. Химикалите ги изтощават, космите изтъняват и дехидратират, което води до бързото им окапване.

Почистване на мъртвите косми

Сигурният метод за почистване на мъртвите косми е всекидневното разресване с гъста четка. Когато правите тази процедура бъдете внимателни и ако уцелите заплетен кичур, не дърпайте с всичка сила. Движението трябва да е плавно и нежно, за да се отделят само наистина мъртвите косми, а здравите да останат върху главата. Против косопад е добре да прилагате и някои от билковите рецепти, които можете да намерите в раздел Рецепти при косопад.

косопад

Отстраняване на мъртвите косми за превенция на косопад

27. май 2013 12:23:55 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар