Рецепти срещу сезонен косопад | Косопад

Домашни рецепти при сезонен косопад

стоп на косопада

Стоп на косопада

Въпреки твърдението на специалистите, че не съществува сезонен косопад при хората, в някои научни среди залагат точно на обратния модел. Характерно за почти всички бозайници е да се наблюдава промяна в окосмението при смяна на сезоните и поради това човекът не би трябвало да бъде изключение.

Независимо дали действително при хората съществува сезонен косопад или не, предлагаме Ви няколко рецепти за подсилване на косата. Те ще ви бъдат полезни при абсолютна всякаква ситуация и в никакъв случай не биха могли да навредят. Изключително евтини са, а съставките им лесно могат да се намерят на пазара у нас.

Домашна маска срещу косопад с извара

Вземете 7-8 супени лъжици извара и около две чаени лъжички черен пипер. Смесете ги и към тях добавете малко количество прясно изцеден сок от лимон. Разбъркайте всичко добре, докато се получи гладка смес. Нанесете обилно върху корените на косата и масажирайте в продължение на около десет минути. Докато маската е все още върху скалпа, разрешете внимателно с гребен, за да отстраните мъртвите косми. Оставете още десетина минути и измийте с хладка вода и шампоан. Действието на тази рецепта срещу косопад се дължи на нейното свойство да подхранва косата.

Превенция на косопад чрез подсилване на корените

Вземете две яйца и отделете белтъците. След като ги разбиете на пяна, прибавете към тях сока от един току – що изцеден лимон и за десетина минути оставете сместа да престои в хладилника. След като намажете скалпа, масажирайте поне петнадесет минути. Тази маска стопира развитието на косопад, особено подходяща е при рязка смяна на сезоните.

Черен пипер срещу косопад

Черният пипер е често използвано срещу косопад средство в народната медицина по целия свят. Подсигурете си равни количества черен пипер на зърна и семки от лимон. Смелете ги с подходящ уред, прибавете съвсем малко вода. Оставете сместа да престои няколко часа и намажете корените. Тази процедура трябва да се прави веднъж в седмицата, в продължение на шест месеца.

10. юни 2013 17:57:08 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар