60 милиона жени страдат от косопад в Европа | Косопад

Косопад при жените – огромна мъка и депресия

kosopad

косопад при жените

60 милиона европейки страдат от косопад. Това са тревожните данни от последното проучване по темата, извършено от Медицинската академия на Великобритания в началото на 2012 година.

Мъката на страдащите от косопад дами е огромна, а още повече, че при по – голямата част от тях оплешивяването е предупреждение за наличие на сериозни здравни проблеми. Много пъти се е говорило за последствията от косопад при жените, защото при нежния пол те са много по – големи отколкото при мъжете.

Често дамите с оредяваща коса изпадат в жестоки депресии, които дават отражение върху целия им живот. При наличие на косопад при жените, те придобиват страшни комплекси за малоценност, които пречат върху интегрирането им в обществото. Стават раздразнителни, често влизат в конфликти, чувстват огромна неувереност и страх от утрешния ден.

„Аз съм само на 24 години, но в предната част на скалпа ми ясно се забелязват петната от оплешивяване. Парадоксалното е, че имам собствен козметичен салон и клиентките ми очакват от мен съвети как да поддържат косата си в добро състояние. Направих какво ли не, хвърлих сума ти и пари за лекарствени средства и специалисти, но нищо не помогна. Вследствие на това просто спрях да излизам и назначих управител на салона, аз спрях да се показвам. Самотата е страшна, но за щастие приятелят ми подхожда с разбиране и непрекъснато ме успокоява”, разказва Илейн от Ливърпул.

Мерки срещу косопад при жените

Причините за поява на женски косопад за безброй – като се започне от проблеми с хормоните, мине се през стрес и се стигне до неправилни диети. Най – важното е засегнатите да не се отчайват, а да продължат да гледат напред. За щастие не всички са толкова тежко засегнати като Илейн, а при много дами решението се крие просто в промяна на диетата и намаляване на стресовите ситуации. Задължително е да намерите добър специалист, който е в състояние да Ви помогне наистина, а не само да вземе парите ви и да предпише купища безполезни лекарства.

10. юни 2013 20:15:33 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: | Напишете Коментар