3 супер ефективни рецепти при косопад | Косопад

3 домашни рецепти при косопад

домашни рецепти при косопад

Домашни рецепти при косопад

Голяма част от хората страдащи от косопад, предпочитат да се справят с проблема чрез помощта на природата. И наистина, по света съществуват стотици ефективни рецепти, които обичайно са евтини и сравнително лесни за приложение.

Лечение при косопад заради изтощена коса

Тази напълно натурална рецепта против косопад е страхотно средство за подхранване на слабата и чуплива коса. Ако спазвате предписанието, след не много време ще се радвате на ефектна прическа и ще накарате мнозина да ви завиждат.

Продукти: 70 грама растителна мазнина, супена лъжица цвят от лайка, листа от коприва и бреза, жълтък, чаена лъжичка мед, същото количество сок от лимон, 3-4 капки масло от розмарин.

Приготвяне на маската: Олиото се загрява леко, след което се добавят лайката плюс листата от коприва и бреза. Оставяте да се запари за около половин час и прецеждате. След това се добавят яйчният жълтък, лимонът и етеричното масло от розмарин. Всичко се разбърка добре до получаване на гладка смес.

Третиране: Нанесете маската върху предварително намокрената коса и масажирайте внимателно, докато скалпът се покрие напълно. Завийте главата с кърпа или шапка за душ, за да запазите топлината. По този начин ще засилите ефекта срещу косопад. Останете така 30 минути и накрая изплакнете обилно с хладка вода.

Домашна рецепта срещу косопад при суха или изтощена от боядисване коса

Продукти: две супени лъжици какао, горещо мляко, две супени лъжици етерично масла (може да смесите по равни количества и от няколко вида), две капсули витамин Е, няколко капки масло от здравец.

Приготвяне: Разтворете какаото в още горещото мляко, докато стане кремообразна смес. След това добавете всички предварително приготвени етерични масла и разбъркайте до получаване на гладка консистенция.

Третиране: Когато приготвите сместа първо проверете дали не е твърде гореща. Нанесете обилно върху главата, докато корените се покрият напълно. Останете така за около час и накрая измийте с натурален шампоан.

Маска със Зелен чай при косопад

Тази домашна рецепта при косопад е изключително ефективна както при развито състояние на оплешивяване, така и за подхранване на косата. За да направите прическата си по – блестяща откогато и да било, третирайте по четири пъти седмично в продължение на три месеца.

Продукти: 2 супени лъжици силен зелен чай, супена лъжица горчица на прах и жълтък

Приготвяне: Сложете всички съставки в подходящ съд и ги разбийте до получаване на равна консистенция. Ако сместа се получи твърде гъста, просто добавете още малко зелен чай.

Третиране: Разделете косата на път точно по средата и започнете да нанасяте. Когато главата се покрие изцяло се увийте с топла кърпа или шапка за баня. Останете така между 20 – 25 минути. Ако всичко е правилно приготвено, трябва да усетите приятно затопляне на скалпа. Това чувство идва от горчицата, която спомага за подобряване на кръвообращението. Накрая измийте обилно с шампоан.

06. юни 2013 22:12:37 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар