5 природни рецепти за гъста коса | Косопад

5 природни рецепти за гъста коса

kosa-zdraveВсяка жена иска да има гъста и силна коса. Начинът на живот, както и навиците, определят до голяма степен каква ще е косата ни.

Ако имате тънка коса без блясък, ви предлагаме няколко природни алтернативи, които ще я върнат към живот:

1. Яйце
Протеините, които съдържа, са сред най- подходящите за съживяване на тънката и късаща се коса. Съдържа, също така, витамини и минерали, които подсилват корените на косата и намаляват косопада.
Как да се използва?
– Разбиват се две яйца, в зависимост от дължината на косата, и нанасяме по косата и скалпа.
– Покрива се с шапка за баня и оставяме да действа 30 минути.
– Плакне се с хладка вода и правим маската 2-3 пъти седмично.

2. Авокадо
Богато е на витамин Е и мастни киселини, които са сред най- важните вещества за косата, особено в случаите на косопад и изсушаване. В съчетание с протеините подсилва корените на косъма и прави косата по- гъста.
Взима се едно зряло авокадо и изваждаме меката му част. Намачква се на пюре и се разнася по скалпа. Освен корените, се маже и целия косъм по дължина. Оставя се за 40 минути и се мие, както обикновено. Маската се прави 2 пъти седмично.

kosa-leneno-seme

3. Семена от сминдух
Богати са на антиоксиданти и есенциални аминокиселини, които намаляват косопада, като подпомагат растежа на косъма и дебелината му.
Слагат се 2 лъжички семена от сминдух (20 грама) във вода и се оставят да киснат през цялата нощ. На следващия ден се прецежда и течността се използва за плакнене на вода. Прави се по 3 пъти в седмицата.

4. Рициново масло
Масажите с рициново масло са много полезни да се постигне гъста коса, като се избегнат проблеми като косопад и изсушаване. Есенциалните мастни киселини подхранват фоликулите и увеличават растежа, без да причиняват нежелани реакции.
Загрява се малко количество рициново масло и се нанася по целия скалп. При цъфнали връхчета и те се мажат. Оставя се да престои 40 минути и се плакне с шампоан.
Ако нанасянето му ви затруднява, може да се смеси по равни части със зехтин. Използва се 2-3 пъти седмично.

5. Ленено семе
Съдържат омега- 3 мастни киселини и протеини, които подпомагат растежа на косата. Подсилват косата и спират косопада.
Взимат се 2 лъжици ленено семе, около 20 грама. Слагат се в гореща вода и се оставят да киснат цяла нощ. На следващия ден се добавя още вода и се слага да заври на бавен огън. След като получим гъста, желатинообразна смес, се сваля от котлона. Прецежда се. Нанася се върху цялата коса. Оставя се да подейства 2 часа и се плакне. Прави се 2 пъти седмично.

12. юни 2017 12:32:09 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар