3 лесни рецепти, за да върнем здравето и красотата на косата | Косопад

3 лесни рецепти, за да върнем здравето и красотата на косата

kosa

Съвременният начин на живот е бич за здравето на косата. Замърсената околна среда, нездравословното хранене, стресът – всички тези фактори сериозно увреждат състоянието й. Често се стига и до спиране растежа на косъма.

Ето няколко полезни маски, които хем се приготвят лесно, хем помагат при някои от най- разпространените проблеми с косата:

Маска с Ленено семе. То е изключително богато на омега- 3 мазнини, които са много полезни, както за общото ни здраве, така и за косата. Засилва растежа й и я прави по- гъста. Слагаме 3 лъжици във вода. Оставяме да кисне цяла нощ. На следващия ден нанасяме с памук течността в корените. Изчакваме да престои 10- 15 минути, след което плакнем. Препоръчителна е и консумацията на ленено семе.

kosa-leneno-seme

Маска с портокал. Помага да имаме здрава и красива коса. Действа срещу пърхот, срещу мазна коса. Придава блясък и прави косъма по- здрав. За приготвянето на маската се използват две равни части сок от портокал и пюре от ябълка. Нанасяме върху скалпа. Изчакваме 30 минути и плакнем. Използва се един път в седмицата.

Вторият вариант за приготвяне на маската е портокаловият сок да се смеси със същата част зехтин. Леко се загрява и след това се нанася. Изчакваме 30 минути преди да изплакнем.

Маска от авокадо. Съдържа много витамини, както и омега- 3 мазнини. Помага за хидратацията на косата. За приготвянето на маската, смесваме еднакви количества авокадо и банан. Нанасяме в корените и чакаме половин час. След това косата се мие, както обикновено. Друг вариант за приготвяне е да се смесят две лъжици зехтин с половинка авокадо.

20. юни 2017 22:09:51 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар