Тайното оръжие на Африка срещу косопад | Косопад

Тайната на дървото Ши за здрава и силна коса

в африка не страдат от косопад

Африка крие тайно богатство срещу косопад

В Африка от векове използват дървото Ши като сигурно средство срещу косопад и при грижа за кожата. Плодовете на това уникално растение са изключително богати на полезни мастни киселини и витамини, които подхранват косата и спомагат за добър външен вид.

Ши се среща в Централна Африка. Местните твърдят, че то е свещенно и никога не трябва да се сече. Някои племена наказват отрязването на Ши със смърт. Плодовете му се берат само от жени и се използват за основна съставка в редица козметични продукти срещу косопад и за хубава кожа. Основните му свойства са да подхранва, хидратира и защитава, крайно подобрявайки визията.

Правилната употреба на масло от Ши предпазва от косопад и предотвратява по – нататъшното увреждане на косата, ако вече страдате от оплешивяване. Ши подхравна сухата коса и намалява омазняването, понеже има свойството да регулира секрецията на мастните жлези.

При вътрешна употреба, маслото от Ши също помага при наличие на косопад. В Централна Африка често го използват като подправка при готвене, защото съдържа богат набор от полезни витамини – А, К и Е.

Рецепта при косопад с масло от плодовете на дървото Ши

Обичайно, с масло от това великолепно растение се третира външно, като се нанася върху скалпа с масажиращи движения и след това главата се увива с топла кърпа за около половин час. Косата трябва да се измие чак на следващия ден. Достатъчно е по този начин да се третира два пъти на седмица с нерафинирано масло.

дървото ши при косопад

Плодовете на Ши са полезни при косопад

02. юни 2013 15:07:35 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада, Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар