Коприва при косопад | Косопад

Коприва при косопад

На всеки може да се случи да има косопад. Причините са най- разнородни – от наследственост до стрес. При мъжете, най- често косопадът се дължи на хормоните. Сред средствата, които можете да използвате срещу косопада, е копривата.

коприва

В рамките на нормалното е да губите около 100 косъма ежедневно. Ако обаче падат много повече, косопадът ви е анормален. Ако падането на косата не се дължи на хормонални проблеми, заболявания или липса на витамини, можете да използвате копривата. Не само ще спре косопада, но и ще помогне да ви поникне здрава коса.

КОПРИВА

Копривата е разпространена из целия свят. Обикновено расте в гористи местности и близо до водоеми. Листата на растението са покрити с мъх, който при допир, причинява пареща болка. Може да се появи и обрив.

Копривата може да се яде. Използва се за медицински цели под формата на чай, екстракт, тинтура, капсули. Помага дори при косопад.

ЧАЙ ОТ КОПРИВА

За да спрете косопада, може да използвате чай от коприва. Приготвяте следната отвара: чаша от 250 грама се пълни с листа от коприва. Заливате ги с 3 такива чаши вода. Слагате на среден огън, докато заврат. После намалявате огъня и оставете на бавен огън за 10 минути. Масажирате скалпа с тази отвара всяка вечер.

Вкусна и здравословна рецепта с коприва. ВИЖ ВИДЕОТО:

22. ноември 2013 17:49:03 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | 2 коментара