Терапия срещу косопад у дома | Косопад

Терапия срещу косопад у дома

Никой от нас не е застрахован от косопад. Въпреки че понякога е почти невъзможно да се предпазите или излекувате (при андрогенна алопеция например), най – важно от всичко е да вземете мерки още при първите симптоми. Колкото по – късно започнете терапията, толкова по – трудно ще ви бъде да окажете достойна съпротива.

терапия косопад

Домашна терапия срещу косопад

Черен чай и лимон. Представяме ви една доста популярна рецепта за подсилване на косата. Вземете малко черен чай и го запарете в купичка. Оставете го да престои около 30 минути, след което прецедете (извадете пакетчетата). Добавете към отварата още толкова лимонов сок и разбъркайте. Нанесете внимателно с пръсти или тампон върху корените, оставете да подейства няколко часа. Третирайте по този начин в продължение на 2 седмици.

Алое вера. Много пъти сме писали за ползите от Алое вера при косопад. Снабдете се с натурален гел от това невероятно растение и оставете около половин час. Измийте косата с хладка вода.

Бирена мая. Богата на витамини и минерални вещества, силно препоръчвана при проблеми с косата, както и при други медицински състояния.

Чесън срещу косопад. Още една класическа рецепта за борба с досадното оплешивяване. Вземете 2 главички чесън и ги смачкайте в хаванчето, после добавете няколко капки зехтин. Втрийте внимателно и нежно върху скалпа, покрийте главата с предварително затоплена кърпа и шапка за баня. Останете с маската около 2 часа, измийте с натурален шампоан.

Въпреки че тези домашни средства за лечение на косопад могат да ви помогнат, не забравяйте да потърсите и лекарска помощ. Опитният дерматолог ще направи необходимите изследвания, за да установи категорично каква е причината и следователно да назначи правилно лечение.

22. ноември 2013 12:20:11 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар