Вода с ленено семе спира косопада | Косопад

Вода с ленено семе спира косопада

Приемът на ленено семе може да намали косопадът отвътре. То съдържа омега- 3 мастни киселини, и други полезни вещества. А омега- 3 киселините съдържат аминокиселини, които подпомагат растежа на косата.

ленено семе

Лесен начин да консумирате ленено семе ежедневно, е като го купите на прах и слагате по една лъжица към киселото мляко или към мюслито. За външна употреба можете да си направите лосион от вода от ленено семе, за да го нанасяте върху кожата на главата.

КАК СЕ ПРАВИ ВОДАТА ОТ ЛЕНЕНО СЕМЕ

Много е лесно. Слагате лененото семе в чаша вода и го оставяте цяла нощ. На другия ден ще забележите, че водата е слузеста, но няма значение. Прецеждате, за да махнете семената и оставяте водата. Слага се в бутилка и се затваря. Мажете се всеки ден с нея с масажиращи движения.

Водата от ленено семе е полезна и за чуплива коса. Достатъчно е да я нанесете върху косата и да оставите да изсъхне.ленено семе2

Водата от ленено семе може да престои до 2 седмици в хладилника, но може да й добавите киселина от цитруси, за да издържи повече време. Друг вариант е да сложите няколко капки лимонов сок, който действа антибактериално.

Водата от ленено семе помага на мъжете на намалят косопада, защото помага за намаляване на ензима 5- алфа редуктаза, който превръща тестостерона в дехидротестостерон.

23. ноември 2013 21:31:16 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар