Кога имаме алопеция? Рецепти при косопад | Косопад

Кога имаме алопеция? Рецепти при косопад

Косопадът до известна степен е нормален, тъй като е част от капилярния цикъл. Все пак – Как да разберем, че имаме алопеция?

Има две техники, които могат да ви помогнат. Хванете голям кичур коса и леко издърпайте. Повторете в няколко зони на главата. Ако от всеки кичур коса в ръката ви остават доста косми, значи косопадът е обилен.

косопад1

Другата техника е да преброите космите, които остават в ръката ви при къпане. Ако са повече от 80, значи косопадът ви не е нормален и трябва да се лекувате.

Има различни причини, които го предизвикват, като хормоните, приема на лекарства, стрес и генетични фактори.

Когато започне косопадът, трябва бързо да го спрете и да започне новия растеж на косата. Предлагаме ви няколко домашни рецепти, които могат да ви помогнат.

1. Рецепта с орехи и зехтин.
Съставки: 250 мл зехтин, 8 обелени и начукани ореха
Начин на приготвяне: Сложете зехтина в една чаша и добавете орехите. Сложете да престои 6 дни на студено място. орехиРазтръсквайте течността всяка вечер.
След като мине това време, намажете с пръсти сместа и масажирайте леко. Оставете да престои 3 часа. После измийте косата. Тази смес може да се използва три пъти в месеца.

2. Рецепта с босилек.
Съставки: 1 литър вода, 150 грама листа от босилек
Начин на приготвяне: Заврете 1 литър вода и сложете листата за 20 минути. Махнете листата и сложете течността в шише с херметическо затваряне. Нанасяйте всеки ден в корените на косата.

06. декември 2013 15:23:48 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар