Топ техники срещу косопад от Индия | Косопад

Топ техники срещу косопад от Индия

Опитайте следните лесни рецепти срещу косопад у дома и преценете сами доколко са ефективни.

косопад индия

Лечение с горещо масло

Вземете каквото и да е растително масло – зехтин, олио, рапица, кокосово и го загрейте достатъчно, но без да бъде горещо. Масажирайте нежно по скалпа за около 5 – 10 минути, след това сложете шапка за душ и останете така в продължение на час. Измийте се с шампоан.

Сок от натурални продукти

Може да третирате косата със сок от чесън, лук или джинджифил. Останете така през цялата нощ, на сутринта измийте главата много добре.

Масаж

Няколко минути масаж на главата ще ви помогне да стимулирате кръвообращението. Опитните индийски мъдреци го предписват и като средство за успокояване на нервите. Добрата циркулация на кръвта активира космените фоликули и предпазва от косопад. Бихте могли да засилите ефекта, като добавите няколко капки етерично масло.

Антиоксидантите

Вземете две пакетчета зелен чай и го варете в 300 милилитра вода за около 5 минути. Когато изстине изплакнете косата и оставете да подейства в продължение на час. Изплакнете само с хладка вода. Зеленият чай е богат на антиоксиданти, които лекуват натурално косопад и стимулират космения растеж.

Медитация

Вярвате или не, но една от двете основни причини за косопад е стресът. Чрез медитацията ще намалите нивата на стрес и напрежение, което ще осигури възможност на тялото (в частност косата) да регенерира. Релаксът спомага и за нормализиране на хормоналния баланс (друга честа причина за косопад).

06. декември 2013 21:06:02 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар