5 причини да се погрижите за косата си точно сега | Косопад

Защо трябва да се грижите за косата си

Причините да полагаме непрекъснати грижи за косата са много, а някои от тях дори очевидни. Въпреки това много хора поради едно или друго пропускат шанса да вземат превантивни мерки и сами си създават купища проблеми. В тази статия ще споделим няколко основни причини да се грижите ежедневно, които със сигурност ще ви помогнат да се предпазите от косопад.

грижи за косата

Ежедневна грижа за косата

За да расте здрава и силна

Ако полагате ежедневни грижи, като започнете от днес, то в скоро време ще получите замечтателни резултати. Косата ви не само ще стане по – дълга, красива, блестяща и гъста, но и със сигурност ще ви помогне в борбата срещу косопад, която води огромен процент от населението на нашата планета. Не се обезсърчавайте от факта, че не съществува някаква магическа отвара, която с едно или две намазвания ще ви избави от всички проблеми. Преди всичко трябва да отстраните вредните навици и стреса, да бъдете постоянни.

Живот без чувство на вина

Ако в един момент се сблъскате с проблема косопад и осъзнаете, че не сте взели необходимите мерки навреме, със сигурност ще изпитате голямо разочарование от самите себе си и силно чувство на вина. Това може да предизвика силно психическо натоварване и силен стрес, което не е препоръчително за здравето ви като цяло.

За да изглеждате по – добре

Нека да ви разкрия една тайна от живота на големите звезди. Не се залъгвайте докато ги гледате върху червения килим под светлината на прожекторите, че на всички тях животът им е без проблеми и нещата са им наред. Техните прически доста често са изкуствени, а истинската им коса е в окаяно състояние, да не говорим че много от тях страдат от косопад. Започнете да полагате грижи днес и ще бъдете възнаградени многократно, ще изглеждате страхотно всеки ден и ще се чувствате щастливи.

За намаляване на рисковете

Боядисване, къдрене, силни шампоани и бои – всички тези неща не само увреждат косъма, но и увеличават многократно риска от косопад. Наистина, гените играят най- голяма роля в процеса на оплешивяване, но другите фактори също не са за пренебрегване. Ако веднъж убиете космените фоликули, после ще ви бъде много трудно да ги възстановите.

Не се страхувайте от косата си

Страхът от това как ще изглежда косата е фундаментален за младите хора и жените от всички възрасти. Това ги кара да вземат някои необичайни мерки, като твърде често боядисване, използване на тонове с помади и други препарати. А всичко това изтощава косъма, затормозява и убива космените фоликули, което в крайна сметка води до косопад. Научете се да обичате косата си и да полагате за нея такива грижи, които нява да ѝ навредят.

14. май 2013 21:33:56 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар