Домашни маски за обемна коса | Косопад

Домашни маски срещу косопад

Дори и да не страдате от косопад, понякога косата изглежда слаба и изтъняла. Предлагаме ви няколко полезни домашни рецепти, които биха могли да ви помогнат за добър външен вид.

Рецепта за обемна коса и против косопад

В 250 милилитра вода варете десет минути пет супени лъжици розмарин. След това прецедете отварата и добавете безцветна къна. Няма точно определено количество, просто сгъстявайте, докато стане лесна за нанасяне каша. Нанесете по скалпа и от корените към върховете. Оставете да подейства около час и след това измийте обилно с мек шампоан.

Рецепта за сгъстяване на косата

Тази рецепта бе особено популярна в средата на миналия век. Вземете една супена лъжица газ, още толкова зехтин, оцет и хининова вода. Нанесете равномерно по целия скалп и останете така не повече от 15 минути. Тази маска спомага за сгъстяване на косата и е изпитана за превенция на косопад.

Маска срещу косопад заради изтощена коса

Изтощената коса е основна предпоставка за поява на косопад. С помощта на тази домашна маска косите ви ще станат блестящи и елатсични. Вземете две чаени лъжички етерично масло от пшеница, по една чаена лъжичка оцет и мед. След като смесите продуктите нанесете и изчакайте половин час. Изплакнете главата с топла, но не гореща, вода.

Рецепта за здрава коса

Вземете една връзка магданоз и го пасирайте. След това добавете две чаени лъжички зехтин и същото количество водка. Втъркайте в корените и увийте главата с хавлиена кърпа. След около един час първо измийте с шампоан, а след това завършете процедурата чрез изплакване от оцетен разтвор на вода в съотношение 1: 50.

Подхранваща маска срещу косопад

Да изпълните тази домашна рецепта срещу косопад са ви необходими 100 грама зехтин и два жълтъка. Намажете косата и оставете да престои между два и три часа. След това измийте с шампоан.

косопад - рецепти

Косопад – домашни маски и рецепти

15. май 2013 02:01:54 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар