Внимание! 6 храни, които причиняват косопад | Косопад

Внимание! 6 храни, които причиняват косопад

kosopad-hrani-1

Знаете ли, че косопадът може да се дължи на отчасти и на храната ни? Косопадът може да настъпи поради стрес или поради наследствен фактор, но и начинът ни на хранене може да го предизвика.

Ето 6 храни, които могат да причинят косопад:

1 Храни с висок гликемичен индекс. Те повишават инсулина и са опасни за здравето на косата ни. Маргаринът, белият ориз и белият хляб имат негативен ефект върху растежа и силата на косата ни.

2 Прости въглехидрати. Рафинираните въглехидрати (известни още като прости), като сладкиши, бисквити и пр, произведени от бяло брашно и бяла захар, също вредят на косата ни. Причината е, че повишават нивата на стрес и увеличават хиперактивността, което може да доведе до косопад.

3 Алкохол. Прекаляването с алкохола, а същото важи и за цигарите и кофеина, също могат да доведат до косопад.

parjeno

4 Пържени храни. Приемът на големи количества мазнини и пържени храни, повишават нивата на тестостерона и увеличават дехидротестостерона, хормонът отговорен за косопада и оплешивяването.

5 Изкуствени подсладители. Също като храните, които съдържат много захар, така и подсладителите могат да причинят косопад, особено ако са на основата на аспартама. Може да има и други неприятни последици от тях, като: депресия, подуване, артрит и сексуални проблеми.

6 Храни със селен. Важен е за здравето на косата, но ако прекалим с него, може да има обратен ефект и да ни причини косопад. Внимавайте с храни, като бразилския орех, например, който съдържа 544 мкг селен в 30 грама, като на ден са ни необходими едва 55 мкг.

30. ноември 2015 20:58:39 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар