Тренировки и косопад | Косопад

Тренировки и косопад

Редовните тренировки поддържат косата ни здрава. Въпреки това, ако прекалявате с натоварването по време на тренировка, без да взимате съответните хранителни мерки, може да доведе до косопад. Приема на стероиди също може да доведе до косопад, както и неправилните грижи.

sport

Редовното правене на упражнения предпазва и намалява стреса от загуба на косата, защото увеличава кръвообращението в цялото тяло. Косата ви е отражение на здравословното състояние на организма ви. Балансираната диета, правилната хидратация, правилната почивка, сънят, намаляват стреса. Тренировките също са важна част от този здравословен режим.

Как спортът може да спре косопада. Той е резултат от различни фактори като остаряване, наследственост, стрес, и др. Силният стрес и напрежение променят космения цикъл и водят до косопад.

trenirovki

Но…

Изтощаващите тренировки в дълъг период от време също могат да причинят хроничен стрес на тялото, който пък да причини косопад. Хроничният стрес е сред основните фактори за телогенен ефлувиум, който води до спиране функционирането на космените фоликули.

Жените, които много тренират, трябва да внимават с нивата на желязото. Ниските нива водят до анемия, която причинява косопад.

Стероиди. Хората, които използват анаболни стероиди, често страдат от косопад. Тези стероиди влияят на тестостерона. Има случаи обаче, когато и без да се взимат стероиди, тежките тренировки повишават нивата на тестостерона и пак се стига до косопад.

07. август 2014 12:07:35 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар