Природни решение при косопад | Косопад

Природни решение при косопад

aloe-vera-gel

Има изобилие от природни решения за косопада. С тях може да постигнете задоволителни резултати. Ето някои от най- широко използваните.

Алое вера. Това растение е идеално при косопад и подпомага растежа. Нанесете гел от алое по скалпа и оставете да изсъхне. След няколко часа измийте със студена вода.

Моркови и кокосово масло. Свойствата на тези две съставки правят рецептата с мощно средство срещу косопад. Смесете 50/50 сок от моркови и кокосово масло. Нанесете върху косата и скалпа, оставете да престои 15 минути, а накрая измийте със студена вода.

yaice-za-kosa

Жълтък. Яйцето е източник на витамин Е, необходим за здравето на кожата и косата. Може да включите и повече яйца в храненето си, но без да прекалявате. Оставете да действат 30 минути, преди да изплакнете.

Чесън. Тази рецепта се прави вечер. Свойствата на чесъна да заздравява косата, предпазва от косопад и я прави по- блестяща. Отрежете на половина чесъна, натъркайте го в скалпа с нежни кръгови движения, после нанесете малко зехтин и завийте с шапка за баня. На следващия ден трябва да изплакнете обилно с вода и с шампоан със силен аромат, за да неутрализира чесъна.

05. август 2014 11:18:37 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар