Проблеми с косата през зимата | Косопад

Проблеми с косата през зимата

През зимата обикновено се къпем с по- гореща вода, отколкото през лятото. Високата температура на водата отстранява мазнините от скалпа, които го предпазват и спазват косъма.

kosa-prez-zimata

Без тези естествени мазнини косата изглежда суха, чуплива и с отворени върхове. Но това далеч не е единственият проблем през зимата. Важно е да се грижим правилно за косата през този сезон:

1. Гореща вода. Както казахме, това е сериозен проблем през зимата. Може да доведе до косопад и лющене на скалпа. Когато си измиете косата, сложете шапка за баня, за да не я мокрите повече.

2. Не пиете вода. През зимата не се сещаме да пием вода, както през лятото, което може да дехидратира косата. Пийте поне по1,5 литра вода на ден.

3. Чуплива коса. През студения сезон косата много по- лесно се къса.

kosa-prez-zima

4. Липса на блясък. Обикновено забравяме да хидратираме добре косата си. Не пропускайте да си слагате хубава маска. Може да го правите веднъж седмично.

5. Употреба на сешоар. Няма как да не използваме сешоар през зимата, но трябва да сме внимателни. За да не уврежда косата, трябва да използваме по- ниски температури.

6. Косопад. През есента и зимата пада най- много коса. Така че избягвайте стреса, хранете се здравословно.

22. декември 2014 18:13:20 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар