4 съвета, за да избегнем косопада през зимата | Косопад

4 съвета, за да избегнем косопада през зимата

kosa-zima

Зимата скоро ще настъпи официално, а с нея ще откриваме все повече косми по възглавницата, дрехите, в банята. И при вас ли косата капе заради ниските температури?

Не сте единствените. Ако в нормални условия губим около 100 косъма дневно. През есента и зимата тази цифра може да се удвои или дори утрои.

Защо губим повече коса през зимата?

След есента косата ни се изправя пред предизвикателството на студеното време. Постоянните промени в температурите (навън- студ, вкъщи- топло) водят до изсушаване на косата. Винаги обаче, можем да вземем мерки, за да спрем косопада.

kosa-suha

1. Горещината е опасна, колкото и студа. През зимата всяка жена използва сешоара на максимална мощност. Но го пускайте на ниски температури и не използвайте преса много често. Това може да направи косата ни доста чуплива.

2. Подхранвайте косата. Само шампоанът и балсамът няма да стигнат. Трябва да подхранваме косата отвътре. Трябва да се храним балансирано с витамини и минерали, за да получава косата, а и цялото ни тяло, необходимото, за да се справя през зимните месеци.

3. Маски и ампули. Веднъж седмично си слагайте възстановяваща маска. Това ще ви отнеме 10 минути и ще видите големи промени.

4. Обличайте се. Покривайте косата си през зимата с шапка, шал или качулка, но да не е много стегнато.

18. декември 2014 16:33:19 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар