Най- полезните храни за здрава и красива коса | Косопад

Най- полезните храни за здрава и красива коса

kosa-hrani-2

Правилното хранене помага да имаме здрава и красива коса. Ако обаче не приемаме здравословна храна, това се отразява и на здравето, и на косата. Балансираното ежедневно меню ни осигурява необходимите полезни вещества, за да сме здрави.

Състоянието на косата е много важен знак за здравето ни. Красотата и здравината на косата се влияят директно от количеството на приеманите витамини, минерали и протеини. А приемът на достатъчно вода я поддържа хидратирана и жизнена.

Консумация на протеини
Приемът на достатъчно протеини подобрява състоянието на косата. Някои източници на протеини съдържат и полезни мазнини, като различните видове ядки. Бобовите култури също съдържат протеини. От животинските източници на протеини, най- ценните са: яйца, риба, млечни продукти, месо. Недостигът на протеини се отразява много негативно на косата

kosa-hrani-1

Мастни киселини
Съдържат се в рибата, ядките, авокадото и др. Омега- 3 мазнините са полезни не само за косата, но и за здравето на целия организъм.

Витамини и минерали
Не всички витамини и минерали можем да си набавим чрез храната. Затова, можем да приемаме мултивитамини в определени месеци на годината. Малко след началото на приема, ще усетим приток на енергия.

За да си набавяме витамини и минерали по естествен път, трябва да наблягаме на плодовете и зеленчуците. Да се стараем да се храним балансирано.

08. август 2017 14:43:50 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар