Може ли каната да причини косопад? | Косопад

Може ли каната да причини косопад?

kana-saveti

Маслото от листата на растението кана могат да се използват при различни проблеми свързани с косата, въпреки че ефектът им върху растежа или косопада е спорен. Някои хора, които използват масло от кана за възстановяване на космените фоликули, което предизвиква растеж на косата, са изключително доволни.

Растението кана

Представлява малко дърво, което расте в Африка, части на Азия и Австралия. Използва се за боядисване на кожата, косата и дървесината. Листата от каната се боядисват кожата, докато не откъснем листото и не го смесим с лека киселина, например лимонов сок.

kana-1

Масло от кана и косата

Маслото от кана се използва в шампоани за подхранване и като естествен оцветител на косата. Маслото предпазва косъма и космения фоликул от увреждане.

Почти невъзможно е човек да е толкова чувствителен към каната, тъй като е натурален продукт. Хората, които получават реакция от каната, обикновено я смесват с други вещества. Друг вариант е ако каната е обработвана чрез химикали. Негативната реакция би могла да причини косопад.

Все пак, не дръжте каната върху главата си повече от указаното време. Ако престои, отново може да има негативна реакция, под формата на косопад. Старайте се да отмивате добре каната от главата.

05. март 2015 18:29:15 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар