Kosopad i hininova voda | Косопад

Косопад и хининова вода

Както съществуват много причини за появата на косопад, така има и много методи за лечението на това неприятно заболяване. Понякога обичайните средства са напълно достатъчни за решаване на проблемите, но друг път е добре да се обърнем към нетрадиционната медицина.

косопад и хининова вода

Хининовата вода промага при косопада

Сред най – нетрадиционните методи за лечение на косопад е третирането с хининова вода. В интерес на истината, по – голямата част дори не допускат, че тя може да е полезна при оплешивяване, но практиката го е доказала не един път.

Ежедневното втриване на хининова вода в корените спомага изключително много за заздравяването на косъма и лечението на косопад. Освен това има и чисто козметичен ефект, който прави косата да изглежда по – лъскава и обемна.

Хининовата вода се нанася изключително лесно и бързо върху скалпа, като обичайно това става за броени минути. Хубаво е, че след третиране не е задължително да изплаквате и измивате косата, каквато е обичайната практика след употреба на маска за косопад.

Въпреки всичко не се надявайте на чудеса. Положителният ефект на хининовата вода не се наблюдава при всички пациенти. Все още не са установени при кои видове косопад е полезна, но при всички положения тя няма да ви навреди.

23. април 2013 19:38:25 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | 55 коментара