Маски при хроничен косопад | Косопад

Рецепти при хроничен косопад

рецепти при косопад

Народната медицина помага при косопад

Хроничния косопад е един от най – упоритите проблеми, който може да ни споходи. При него от голяма полза могат да ни бъдат няколко билкови рецепти, които помагат от години на хора в беда. Предлагаме ви няколко от тях.

Маска против косопад от Алое

Тази рецепта при косопад е изключително ефективна. Смесете в подходящ съд една чаена лъжица мед, същото количество рициново масло и лимонов сок, една чаена лъжичка сок от алое. Разбъркайте.

След като приготвите сместа я втрийте в корените и покрийте главата с найлон и плътна шапка. Изчакайте половин час и изплакнете с вода. Освен в борбата с косопада, тази рецепта помага и срещу пърхот.

Корени от хрян

Корените от хрян също вършат голяма работа при косопад. Настъргват се и получената каша се втрива върху засегнатите места по скалпа. Изчакайте двадесет минути и измийте обилно с вода.

Коприва при косопад

Копривата отдавна доказано средство против косопад. Набавете си сто грама листа от билката и ги залейте с триста грама вряла вода. Когато изстине прибавете само 1 супена лъжица натурален оцет и оставете да престои няколко часа. С получената смес измивайте косата ежедневно.

розови листчета при косопад

Розови листчета при косопад

При косопад може да третирате и с екстракт от връхчета на коприва. Използвайте след всяко измиване на главата с шампоан. Настойката се приготвя, като две супени лъжици връхчета от листата на млада коприва, се поливат с две чаши вода и се оставят да престоят около 30 минути.

Жълтък и розова вода

Маската за коса от жълтък и розова вода в някои случаи може да свърши чудеса. По този начин тонизирате скалпа и прекратявате възпалителните процеси, ако има такива. Достатъчно е да смесите един жълтък, две супени лъжици отвара от розови листа и една чаена лъжичка зехтин. След разбъркване нанесете равномерно по кожата, а след половин час измийте с хладка вода и шампоан.

23. април 2013 19:19:09 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар