Какво води до падане на косата | Косопад

Какво води до падане на косата

kosa-luk

Косопадът е широко разпространен проблем и при мъжете, и при жените. Уврежда добрия ни външен вид и вреди на самочувствието ни. Нека разгледаме някои от най- честите причини:

Когато имаме такъв проблем, косата обикновено изтънява (най- вече на темето и на задната част на главата). При жените започва от линията на косата настрани, докато при мъжете от челото или от слепоочията нагоре.

1. Стрес. Силният физически или емоционален стрес може да предизвика косопад и дори да загубим ¾ от косата си. Забелязва се, когато сапунисваме главата и остават кичури в ръцете ни, когато каналът в банята е задръстен с косми и пр. В такива случи трябва да се справите със среса.
2. Неправилно хранене. Когато в храната ни липсват витамини, минерали и протеини, косопадът става неизбежен. Ако коригираме храненето си, процесът ще се обърне.

dieta-saveti-1
3. Наследственост. Оплешивяването се предава по наследство от майката. Т.е., ако дядо ви по майчина линия е плешив, към 30- годишна възраст и вие ще започнете да оплешивявате. Ако хванете процеса в началото, можете да го обърнете, чрез лосиона срещу косопад и оплешивяване „ЕФЕКТ- 2“.
4. Менопауза. В този период от живота на жената се случват различни хормонални промени, поради факта, че яйчниците спират да произвеждат естроген. Косата изтънява и започва да пада.
5. Неправилни грижи за косата. Прекаляването със сешоар и преса, с боята за коса и различни други третирания на косата, я изтощават и може да настъпи косопад.
6. Депресия. Някои антидепресанти могат да причинят косопад. Ако забележите подобна промяна, консултирайте се със специалист.

25. май 2015 14:00:39 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | 43 коментара