7 съвета за обем на рядката коса! | Косопад

7 съвета за обем на рядката коса!

Жените с рядка коса, склонна към косопад, могат да се възползват от различни природни решения на проблема.

Дали ще имаме рядка или гъста коса, зависи както от наследствения фактор, така и от хормоните. Въпреки че на пръв поглед трудно могат да се контролират, има какво да направим по въпроса.

Първата стъпка е да се погрижим за здравето на космените фоликули и на скалпа. Ако и двете са в добро състояние, това ще се отрази на обема на косата и нейната жизненост.

Ето няколко ценни съвета как да го постигнем:

1. Балансирано хранене
Трябва да приемаме балансирани количества въглехидрати, протеини, витамини и минерали (сред тях желязо и цинк). Също така, не бива да пренебрегваме омега – 3 и 6 мазнините, както и ценните аминокиселини.
2. Сушете косата на обратно
Не е добре да се прекалява със сешоара, тъй като уврежда косъма. Но, от друга страна, може да ни помогне лесно да постигнем желания обем. За да предпазим косъма, можем просто да използваме студената струя. След като измием косата, я навеждаме надолу и изсушаваме със сешоара.
3. Сън
Сънят е много важен за състоянието на косата. Понякога силният косопад се дължи на високите нива на стрес. В такива случаи, освен да се насмиваме добре, е да практикуваме различни релаксиращи техники като йога и пилатес.


4. Избирайте подходящата козметика
Веднъж в седмицата е добре да се прави маска с етерични масла (например, с кокосово), за да придаваме жизнен вид на косата. Продуктите трябва да имат както възстановяващ ефект, така и да придават обем.
Козметиката за обем трябва да съдържа съставки като: колаген, жен-шен, лайка, розмарин, протеини, подхранващи натурални съставки, антиоксиданти.
5. Да се пие вода
Без значение дали е топло или студено времето, водата е необходима на организма ни, за да е добре хидратирана. Важно е да се пие по 2 литра на ден. За да не забравяте, носете със себе си винаги бутилка. Вместо вода, може да се пие чай, сокове и пр.
6. Подстригване
Всеки два месеца е препоръчително да се отстраняват изсъхналите връхчета. След подстригване, косата изглежда с повече блясък и по- гъста.
7. Масаж на скалпа
Рядко бихме се сетили да си масажираме скалпа, а всъщност е много полезно за косата. По този начин се подобрява кръвообращението в скалпа. Не е необходимо масажът нито да бъде прекалено дълъг, нито да се натиска или да се правят някакви специални движения с пръстите. Добре е да се направи с подходящо етерично масло или просто със зехтин.

29. януари 2018 14:22:34 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар