7 топ храни, които спират обилния косопад! | Косопад

7 топ храни, които спират обилния косопад!

Много фактори могат да причинят обилен косопад. Много често може да се дължи и на хранителен дефицит. Косата има нужда от определени количества вещества, за да бъде здрава и красива.

Ето кои са 7- те най- полезни храни за косата:

1. Спанак
Изключително полезен е за слаби коси, които често капят. Осигурява на косъма ценни вещества за растежа като желязо, витамин С и бета- каротен. Съдържа също аминокиселини, които подсилват корена на косата.
2. Леща
Сред най- пълноценните бобови култури. Изключително богата на хранителни вещества.
Лещата съдържа много биотин и протеини, които не само спират косопада, но правят косата по- силна. Богата е също на желязо, което подсилва косата, особено в случаите на анемия.

3. Тлъста риба
Сьомгата, риба тон и другите риби от семейството, са изключително богати на омега- 3 мазнини и протеини с много високо качество.
Ако ги консумираме поне два пъти в седмицата, предпазват от косопад и стимулират растежа.
Някои риби от вида са богати на селен, който също е много важен за спирането на косопада.

4. Овес
Съдържа голямо разнообразие от витамини от група В и минерали. Тези вещества подсилват корена и намаляват значително косопада. Аминокиселините в овеса подсилват корените на косата и я правят силна.

5. Тиква
Съдържа значителни количества витамин Е, които предпазват косъма от агресивното външно въздействие. Също така, подсилва растежа на косъма. Тиквата е богата още на калий и цинк, които стимулират кръвообращението и синтеза на колаген.

6. Яйца
Много полезни за косата както за консумация, така и под формата на различни подхранващи маски. Съдържа протеини с високо биологично качество. Предпазва косъма от късане и падане. Яйцата съдържат също значително количество витамин В комплекс.

7. Ядки
Орехите, бадемите и пр., съдържат аминокиселини и ценни минерали, които са ценни за косата. Богати са на цинк, селен и магнезий, които подсилват косъма и подпомагат растежа. Съдържат също омега- 3 и 6, които придават блясък и здравина на косъма.

23. януари 2018 21:23:23 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар