5 грешки, с които си увреждаме косата | Косопад

5 грешки, с които си увреждаме косата

kosa-shampoan-1

Всяка жена иска да има красива коса, но често се случва, да й вреди, без да осъзнава.

Нека разгледаме някои от най- честите грешки и как можем да ги избегнем, за да не вредим на косата си сами:

1 Четката

Най- добрите четки за коса са с глигански косъм. За ежедневно ресане обаче, тези четки не са подходящи, тъй като могат да увредят косъма. А за мокра коса – са напълно забранени.

По- добре използвайте четка с найлонови зъби, които се адаптират към косъма, тъй като са гъвкави и улесняват ресането. Мократа коса е особено крехка, така че трябва да я решите много внимателно. Четката с глигански косъм може да се използва за оформяне на прически.

2 Връзване или сплитане на косата, когато е мокра

Знаем, че е най- добре плитките да се правят, когато косата е мокра, защото тогава по- лесно се пипа и моделира. Мократа коса е с 50% по- еластична. Но това предимство е оръжие с двойно предназначение. Когато косата е сплетена на мокро, косъмът не може да заеме обичайната си форма. След часове, косата се опитва да се върне към формата си, но не може и се опъва още повече. Така може да се накъса.

Избягвайте да правите прически с мократа си коса. Използвайте хидратиращи продукти, както и маска веднъж седмично.

kosa-kokosovo-maslo

3 Масла за коса

Те са много полезни продукти за косата ни. Но често допускаме следната грешка: нанасяме маслото и след това обработваме с топлинен уред. Това е много вредно за косата. Използвайте спрей, който предпазва от високи температури, преди да използвате уреда.

4 Разресване от горе на долу

Когато косата ни е заплетена, започваме да я разресваме от корена към върховете. Но така възлите стават още по- здрави. Накрая стигаме до толкова здраво топче, че е невъзможно да го разплетен. Често нямаме друг изход, освен да го клъцнем с ножицата.

5 Ресане на мокра коса

След баня, косата е мокра и разрошена. Иска ни се много да я приведем във вид и да я срешем. Но, както вече казахме, мократа коса е много уязвима, и ресането или оформянето с уред я увреждат много сериозно.

01. декември 2016 16:33:31 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар