Мухълът причинява косопад | Косопад

Мухълът причинява косопад

Ако живеете в къща с проблеми с мухъла, може да забележите, че косата ви доста капе. Алергичните реакции, предизвикани от мухъл, могат да причинят косопад дори при жените и децата.

мухъл1

КАК АЛЕРГИЯТА КЪМ МУХЪЛА ПРЕДИЗВИКВА КОСОПАД

Корените на космите се хранят от малки кръвоносни съдове, наречени капиляри. Ако кръвообръщението в тези съдове се наруши, косата започва да капе или да се чупи.

Когато дишате спори от мухъл, те предизвикват алергична реакция в тялото ви. По време на тези реакции имунната ви система започва да създава химичното вещество наречено хистамин. То причинява нарушения в кръвообръщението в капилярите. По този начин до косата няма да достига достатъчно кръв и накрая косата ще започне да пада.

Ако не разрешите проблема с мухъла в дома си, с времето алергията може да ви доведе до оплешивяване.

ДРУГИ АЛЕРГИИ, КОИТО ПРИЧИНЯВАТ КОСОПАД

Не само мухълът причинява косопад. Близост до всяко вещество, към което сте алергични, може да причини загуба на мухъл2косата.

Освен спорите на мухъла, други алергени в домовете, които могат да причинят косопад са екскрементите на акарите в праха, пърхота на домашните любимци, химикали в перилните препарати и др.
За да се справите с проблема, първо трябва да се уверите към какво сте алергични. След това да се заемете с отстраняването на алергена. А за порастването на косата и спирането на косопада, ще се погрижи „Ефект- 2“.

Можете да си върнете косата обратно след алергия от мухъл. Въпреки че растежът няма да е светкавичен, косата пораства отново.

26. ноември 2013 15:13:30 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар