Билки и отвари срещу косопад и оплешивяване | Косопад

Билки и отвари срещу косопад и оплешивяване

билки6Предлагаме ви още една серия от домашни рецепти срещу косопад, оплешивяване и изобщо, за разкрасяване на косата.

Отвара от хвощ срещу косопад

Хвощът съдържа цистеин, селен и силиций, които помагат за растежа на косата и я заздравяват. В един литър вряща вода сложете 7 лъжици хвощ, 7 лъжици пресен розмарин и 7 лъжици коприва. Оставете да врат 5 минути. След това нека сместа престои 10 минути и я прецедете. Използвайте я след шампоана като си правите масажи. Не се отмива. Не използвайте сешоар.

Отвара от босилек и магданоз

Сложете няколко стръка босилек и магданоз на заврат. Оставете да изстине. Нанасяйте отварата всяка вечер.

Зелен чай

Това е добро средство срещу оплешивяване при мъжете, тъй като зеленият чай намалява дехидротестостерона – хормонът, който причинява оплешивяването. Пийте от една до три чаши дневно. Ако кофеинът ви причинява дискомфорт, не пийте този чай.

Пелин

За да заздравите корените на косата, сложете 20 грама в един литър вода и оставете да заври за 20 минути. Оставете да билки3кисне една седмица и го нанасяйте 3-4 пъти в седмицата.

Розмарин срещу косопад

Розмаринът подобрява кръвообръщението. Колкото по- богата на вещества е кръвта, толкова повече намалява косопада. Смачкайте 20 грама листа и ги оставете да престоят във вода. Масажирайте се с отварата 2 пъти на ден.

Вербена – върбинка

Сварете 15 грама цвят в 1 литър вода за 20 минути. Оставете да изстине и се измийте с отварата, след като сте се изкъпали.

А всички билки на едно място можете да откриете в лосиона срещу косопад и оплешивяване „Ефект- 2“ !

25. ноември 2013 15:33:55 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , | 12 коментара