Себореята – причина за оплешивяване | Косопад

Себореята – причина за оплешивяване

себореяСебореята е заболяване на кожата, което възниква вследствие на проблеми с кожата, и по – точно мастната секреция. Най – често възниква поради неправилно функциониране на половите жлези, нервната система, обмяната на веществата, затлъстяване, проблеми със стомаха, подагра.

Проявите на себореята могат да се открият предимно по челото, лицето, бузите, носът, брадата, гърдите, слабините, главата – най – вече там, където има коса. Започва да се развива през пубертета. Понякога затихва, друг път се обостря. Най – лошо е, че кожата на тези, които страдат от себорея, предразполага появата на различни инфекции. Появяват се младежки пъпки, комедони, а след юношеската възраст – розацея, плешивост, пъпки. В старческа възраст се наблюдава наличието на брадавици. Себореята се среща в две разновидности – мазна и суха.

Мазната влияе предимно на лицето, по скалпа на главата и гърдите. Отделя се голямо количество кожна мазнина, цвета на лицето става тъмносив и заприличва на кора от портокал. Кожата и косата са винаги мазни. Среща се предимно при мъжете. Мазната материя се набира дори около члена и много често предизвиква възпаление. При жените това нещо се появявасеборея1 върху срамните устни и също може да предизвика възпаление при лоша хигиена.

При сухата възникват кръгли розови петна по лицето. Съществуват и т.н. белезникави люспи, наречени още лишеи. Косата е суха и много чуплива, и най – често с пърхот. Появява се предимно при жените. В резултат от себореята косата оредява, а след това се стига и до оплешивяване. Понякога се появява и смесена себорея.

Лечението се изразява в балансирана диета ( набляга се на вегетарианска храна, плодове, млечни продукти, зеленчуци; изключени са тлъстите храни, соленото, лютото и сладкото, алкохола, цигарите ) Препоръчва се психотерапия, както и уринотерапия ( косата се натрива с урина – така се стои 30 минути с найлонова шапка, след което се измива без сапун )

Как да се избавите от пърхота. ВИЖ ВИДЕОТО:

28. октомври 2013 14:33:49 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар