Причини за оплешивяването | Косопад

Причини за оплешивяването

косопад5Оплешивяването е много разпространено и е всеизвестен факт, че при всеки човек протича различно – причините са най – разнообразни, времето за което окапва косата, темпото.

Множество болести, травматични намеси са способни да увредят космения фоликул. Не подценявайте и стреса, недостига на хранителни вещества и витамини, тежки болести, хронични заболявания, гъбични микроорганизми, употребата на шапки, хормонални нарушения, употребата на гелове и други козметични продукти за коса и т.н. Много неща могат да бъдат вредни за организма ни, но най – големия враг – и причинител на оплешивяването, са стероидите. След тях няма как да възстановим косата си по никакъв начин.

Докато сме под стрес надбъбречната жлеза отделя в огромни количества хормоните тестостерон, както и норадреналин, като по този начин по – бързо започваме да губим косата си. Затова не трябва да губим време и ако оплешивяването ни е предизвикано от стреса, е необходимо да намерим начина за справяне с него, с помощта на психоанализи, терапии и т.н., дори почивка и разнообразие от всекидневната стресова, задушаваща атмосфера ако е необходимо.

Ако са възникнали нарушения в работата на щитовидната жлеза, това също може да бъде причината за вашетооплешивяване5 оплешивяване.

Когато жените се намират в менопауза организма не произвежда толкова голямо количество, колкото обикновено, от женския хормон наречен естроген. Тогава водещи в организма стават мъжките хормони. В резултат на това много често се появява оплешивяване. В тези случаи лечението трябва да бъде извършено като се вземат предвид хормоните.

Макар и странно да звучи съществуват случаи, в които косата бива възприемана като чуждо, излишно тяло и тогава организма прави опити да се отърве от нея.

Оплешивяването става бавно, на етапи, като се започва с малки петна първо по главата, а след това (в някои случаи) и по тялото.

28. октомври 2013 18:53:17 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар